maanantai 28. huhtikuuta 2014

Poikamiehen tietolaari, vinkkejä vapun viettoon ym

         
        Poikamiehen tietolaari, kysymyksiä ja vastauksia vapun vietosta


Poikamiehen tietolaari. Vappuvinkkejä.
Tänne poikamiehen tietolaariin tuppaa kovasti kysymyksiä näin kevään tullen.
Näköjään kaikki poikamiesuroot on heränny talviunilta ja kysyttävää piisaa.

Mokke Tervolasta lähestyi keväisellä kysymyksellä: Vappu on tulossa. Mitä kivaa keksin jotta vapunvietossa ystäväni viihtyisivät luonani? No, mutta sehän on helppoa. Ostat pikkusuolasta ja
kuplivaa juomaa. Muista koristella kämppä oikein juhlatunnelmaan. Saat erityisesti lisäpisteitä kun koristelet myös buduaarin, eli paskahuussin. Tee se näin. Ota vessapaperi pois telineestä. Laita tilalle serpenttiinnirullia. Tällainen vc-serpenttiini onkin hienolta nimeltään persenttiini. Mukavaa kuplivaa juomaa saat, kun otat laittikokista ja ripautat sinne puol kourallista menthos-pastilleja. Jos on rahaa, niin voit kokeilla samaa samppanjapulloon.

Erkka Kouvolasta tahtoisi töihin. Aiemmin ei ole sopivaa duunia löytynyt. Häntä kiinnostaa seuraavanlainen homma ja kyseleekin miten pesijäksi pääsee. Kysymys kuuluu näin: Kuulin kun
kylän ukot puhuivat, että olivat nähneet kun liiterin takana oli siilinpesijä. Kysyisinkin mitä siilin pesijä oikein tekee ja miten pääsen töihin siilinpesijäksi. Olisi hienoa olla siilinpesijä.
No, kuules Erkka. Kylän ukot lienee tarkoittaneet, että liiterin takana on siilinpesiä, eikä siilinpesijä.
Siilejä (erinaceus europaeus) ei pestä. Poikkeuksena on toki elokuvaohjaaja JP Siili.

Tuntemattomana haluaa pysyä seuraava kysyjä. Hänellä lienee jonkin sortin päihdeongelma.
Kysymys kuuluu: Kuulemma nykyää pääsee velkajärjestelyyn, jos on paljon velkaa ja ongelmii sen maksamises. Keneen mun pitäis ottaa yhteyttä, kun on pirunpaljo velkaa, enkä nyt pysty maksamaan. Haluaisin mukaan velkajärjestelyyn. Kysessä on viidentonnin huumevelka.
Vastaus: No kuules. Nyt asia on niin, että velkajärjestelyyn piiristä on rajattu pois huume ja pirtuvelat, sekä vipit Masalta. Näissä tapauksissa ei velkajärjestelyn piiriin pääse. Katselin wanhasta lakikirjasta. Lakikirjan nimi on: Korpien laki.
Siinä sanottiin näin: Tavalliset velat hoitelee ulosottomiäs ja huumevelat viikatemiäs.
On siis kaksi asiaa joihin ei tule sekaantua elämässä. Ne on huumeet ja parsan syönti.


Vikke, Keskijoenperämutkansalakorvesta on todellisen ongelman kourissa. Hänellä on nimittäin tulossa 30 vuotis juhlat. Pulamana onkin, että Ameriikan täti Reetta on suomessa käymässä.
Hän haluakin vinkin, kun täti on kovin vaativa ja todellinen hienohelma. Eikä ole oikein rahaa järjestää juhlapöytää. Oluet on kuulemma ostettu, mutta mitä syömäpuolta voisi tarjota?
Voileipäkakku! Mikä sen komeampaa pöydässä, kun tarjoat hienon voileipäkakun. Kaupassa se maksaa 55-100 euroa. Ei huolta. Teet sen itse vitosella. Eli tähän tapaan. Mene pihalle. Ota Zetor merkkisestä traktorista se venttiilinkoppa irti. Sehän on aivankuin leipävuoka. Ja lukee vielä komeasti että Zetor. Mene takaisin keittöön. Pyyhkäse vanhalla sukalla öljyt pois kopasta. Laita pohjalle Aamupala sulatejuusto viipaleita. Sitten lado lenkkimakkaran siivuja päälle.
Turauta kunnolla sinappia ja ketsuppia päälle. Sitten kerros paahtoleivän viipaleita. Seuraavaan kerrokseen sipulimurskaa ja meetvurstin siivuja. Lado sitten kerros paahtoleivän viipaleita. Nuiji nyrkillä kakku tiiviiksi sinne muotin pohjalle. Jos ei ole tarpeeksi voimaa, muistele Reettatätiä, niin saat riittävän voiman nuijimiseen.
Ota leikkuulauta. Kopauta kakku ylösalaisin laudalle ja kas, voileipäkakku komeilee pöydälläsi. Kakun päällä lukee vielä kauniisti että Zetor.


Toinen ruoka-aiheinen kysymys tuleekin tuntemattomasta paikasta ja kysyjänä Harri. Kuulemma Kyläjoelta on kaunis Saara tulossa vappuna kylään. Saara ei syö lihaa. Mitä keksiä ruuaksi, jos ei syö lihaa? Eikä ole minkäänlaisia kokkaustaitoja. Äitikin on lomamatkalla.
Vastaus on helppo. Tee raikas keväinen salaatti.Tämän tekemiseen ei mene kauaa ja on terveellinen.
Resepti menee näin: Pikasalaatti! Ota ämpäriin jääkaapista pari perunaa, kolme isoa porkkanaa, kokonainen kurkku. Ota vati mukaan kun menet puutarhakaluvajaan. Kytke oksasilppuri sähköverkkoon. Paina käynnistintä. Vati alle ja eikun kurkku koneeseen, perään perunat ja porkkanat. Tuli salaattivati hetkessä. Eikä menny kauaa. Aikaakin kuluin vain vähän. Kuluneen sähkön voit vähentää kotitalousvähennyksessä.


Päivän viimeisenä meitä lähestyy poikamies Tampereelta. Haluaa myös pysyä nimettömänä.
Hävisi kuulemma jääkiekon finaalin voittajavedon, kavereiden kesken. Joutuu tarjoamaan kalliit ruuat. Kekseliäänä miehenä kännipäissään oli luvannu hyvät rapujuhlat pojille, jos häviää.
Neuvonkin sinua Tampereenmies seuraavasti:
Perhana eihän rapuja saa mistään tähän aikaan vuodesta. Ja jos vaikka saisikin, niin ei sulla rahat riitä. Ei taaskaan mitään hätää. Poikamiehen tietolaari auttaa. On olemassa hyvä resepti ravuille, vaikka sinulla ei rapuja sattuisikaan olemaan.
Ota iso kattila. Unohda se, että saakeli Kärpät voitti. Ota 10 isoa kuorittua perunaa. Töki hammastikkuja ikäänkuin jaloiksi perunoille. Kaukaa katsottuna ne muistuttavat aivan rapuja joilta sakset on otettu pois. Tökkäse pippurit silmiksi ja eikun ravut kiehumaan. Kaada keitinveteen punajuuren lientä, niin perunaravut saavat aidon rapumaisen värin. Laita katajanoksia kiehuvaan veteen. Kuusenhavutkin käyvät. Tulee hyvä riistan maku. Keitä 22 minuuttia. Sitten vaan rapuherkkuja vadille. Hieman punaviintä ja kyllä pojat tykkää!


- John Parta -
1 kommentti:

  1. Buduaari tai budoaari (ranskaksi boudoir) tarkoittaa pientä huonetta tai salonkia, jossa nainen viimeistelee pukeutumistaan tai ottaa vastaan lähimpiä ystäviään.
    Sana boudoir on ajoitettu ranskassa vuoteen 1740. Se on johdettu verbistä bouder, joka tarkoittaa huonolla tuulella olemista, mököttämistä. Silloinen merkitys kuuluu suomeksi: ”huone, jonne voi vetäytyä mököttämään”.

    VastaaPoista