sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kevään ensi merkit

Kevät on tullut.Ihanaa kun kevät on saapunut tännekkin stadin laitamille. Talitintit visertelee ja katselee viimekesäisiä pönttöjään. Mullakin auton pakoputken pönttö pörisee niinkuin joka kevät, täytynee taas hitsata.
Fasaanikukko tuli esittelemään kahta uutta naistaan. Viimekesäiset talitintinpoikast syövät kädestä. Siilit Martti ja Smartti ovat jo muutaman päivän käyneet syömässä, niille vietyjä herkkuja.

Joku matkija rastas on hauskuuttanut meitä jo muutaman päivän. Varikset tappeli kusenoksilla isoon ääneen. Viereisestä kuusesta tuo hauska imitaattori rastas huuteli ohjeita varistappelun keskelle, aivan selkeällä varisten kielellä.
Ja toinen hauska tapaus oli kun istuin aamukahvilla terassilla, niin eikös auton varashälytin alkanut huutamaan naapurin televisio antennilla! Käännytin katsoman. Tuo rastashan se siellä matki varashälytintä, hehe.

Tänä aamuna huomasin muitakin kevään merkkejä. Olin menossa kompostille, saunan taakse, kahvinpuruja viemään niin eikös siellä ollut jo eläimet penkomasa kompostia!
Otin alla olevan kuvan niistä eläimistä penkomasa meidän kompostia:


En raaskinut niitä häiritä, niin kipaisinpa talon taakse, aikomuksenani viedä lehtikompostiin nuo kahvin perskeet.
Mutta eipä olut sinnekkään asiaa. Aamu auringossa köllötteli naapurin kissa, siinä kaivonkannen vieressä. Makoili niin söpösti, että ei sitä viitsinyt herättää kesken unien. Oli ihan pakko ottaa siitäkin kuva:

 Eikö olekkin söpö tuo naapurin Misse.
Se erittäin leikkisä veitikka. Kun lähtee joskus kauppaan polkupyörällä, niin se joskus  hyökkää talon nurkalta ja ajaa hauskasti takaa. Joskus se liikuu öisin. Kuuluu kivaa ääntä kun se terottaa kynsiä talon nurkkaan. Siinä  nurkkalaudat ja säleet vaan lentelee.....
Ihana kun kevät on alkanut ja luonto herännyt.
.

1 kommentti: