tiistai 15. huhtikuuta 2014

Henkilöhaastattelu Sami Texas Ilvonen


                                                   Henkilöhaastattelu Sami Texas Ilvonen






Sami Texas Ilvonen. Ruma mies, mahtava ääni. 
Kun kuulin ensikertaa Trinityn solistin Sami Texas Ilvosen äänen, meni kylmät väreet selkäpiissä, mahtavaa, siis sanoinkuvaamatonta! Tässä tapauksessa ensinäkemä ja ensituntuma on se, että uskaltaako mennä juttelemaan. Raakaa rockia ja heviä, mutta räväkän ulkokuoren alla sykkii kuitenkin lämmin sydän.

Nyt on vuosia vierähtänyt viime tapaamisestamme ja halusinkin uuden blogini ensimmäiseksi tähtivieraaksi juuri Samin.
Trinityn kanssa maineeseen nousseelta Sami Texas Ilvoselta halusinkin kysyä muutaman asian ja näin hän vastasi:

Milloin ja miten ura laulajana alkoi?

Laulanut olen koko pienen ikäni. Aloitin ohjatun classisen musiikin laulamisen musiikinopettajan johdolla
jo ala-asteella noin 10 vuoden ikäisenä. Yläasteella pidin noin vuoden mittaisen tauon äänenmurroksen vuoksi.
Kävin Vantaanjoen musiikkilukion ja lauloin A-kuorossa ykköstenoria. Lukion aikana aloitin myös laulamaan bluesia, shouthern rockia ja pikkuhiljaa siitä sitten maku muuttui raskaampaan suuntaan.

Onko Trinity se bändi jonka kanssa keikkailet nykyään. Vai onko Uusi Trio THC korvannut sen?

Trinity on tällä hetkellä tauolla, syynä keskeneräinen levy, jota ei ole rahallisten vaikeuksien vuoksi ollut varaa tehdä loppuun. Olen pitkään keikkaillut useamman bändin solistina yhtäaikaa Trinityn kanssa. Näistä edelleen toimii Dr.Purple, Trio THC ja Steel Born. Lisäksi Covethrall julkaisee levyn 2014 lopulla - 2015 alusta.

Minkä tyylistä Rockia esitätte?

Olen kautta urani säilyttänyt saman musiikkityylin, eli jonkun bändin kanssa saatan ajoittain tapailla blues ja shouthern rock juuria, pitäen pää painon melodisessa hard rockissa ja metallissa.

Onko levyä jo pukannut ulos, tai onko suunnitteilla?

Tähän mennessä Trinity on julkaissut yhden EP:n ja pitkäsoitto on siis kesken. Julkaisemme sen heti, kun samme rahoitusta tai itse pääsen taas sellaiseen tulotasoon, että voin rahottaa levyn loppuun. Kuten Trinity, Covethrall (entinen Grudge's Claw) on julkaissut yhden EP:n ja pitkäsoitto on siis tulossa vuodenvaihteen jommalla kummalla puolella ulos.

Mitkä ovat suunnitelmanne jatkossa?

Trinityn lisäksi olen laulanut urani aikana jo aiemmin mainittujen bändien lisäksi seuraavissa kokoonpanoissa: Maiden Hell, Double Deck ja Mind a Stray. Lisäksi olen juontanut jo aika monta vuotta Hevikaraokea henkenipitimiksi. Olen käynyt telkkarissa pyörähtämässä sellaisissa kilpailuissa, kuin X-factor ja Voice of Finland. Mike Monroe kutsui tulemaan ensi kaudelle uudelleen kokeilemaan, pitääpä katsoa jos on syksyllä ääni kunnossa, niin ehkäpä se kerta kiellon päälle vielä sitten kokeillaan.

Entä keikkarintama. Onko jo kesä buukattu täyteen. Missä teitä voi käydä kuuntelemaasa ja fiilistelemässä?

Keikkarintamalla on aika hiljaista, seuraava Trio THC:n keikka on Keravalla Panama Jackissa 23.5. Lisäksi alustavasti ollaan sovittu On the Rocksin terassille joitain THC vetoja. Päivämääriä voi seurata Facebookista Trio THC:n sivuilta: https://www.facebook.com/pages/Trio-THC/182372581779185 Coventhrallin edistymistä voi seurata Täältä: https://www.facebook.com/coventhrall Steelborn täältä: https://www.facebook.com/steelbornband ja Dr.Purple täältä: https://www.facebook.com/groups/60469245367/

Vedät myös kuuluisaa, maailman ensimmäistä, Hevikaraokea. Mistä moinen idea tuli?

Hevikaraoke se ainoa oikea, alkuperäinen. Ensimmäinen juontaja oli Luca Gargano, olen itsekkin hänen ohjeistuksensa läpi käynyt kymmenisen vuotta sitten. Käsittääkseni se oli Lucan ajatus josta homma sai alkunsa. Trademarkin omistaa KSF (Karaoke Service Finland) ja minulla on edelleen hallussa ainoa liikkuva lisenssi ja lupa vetää ohjelmaa missä tahansa tapahtumassa paikassa. Hevikaraoke oli erittäin suosittu varsinkin niihin aikoihin, kun Lordi otti euroviisuvoiton. Tällähetkellä ainoa vakikiinnitys on Helsingin painobaarissa kerran kuukadessa, seuraavan kerran 10.5. lauantaina.

Olet näytellyt ainakin tv-mainoksissa. Onko ura näyttelijänä saanut jatkoa?

Telkkarissa kisojen lisäksi olen ollut parissa mainoksessa ja pienessä sivuroolissa kotimaisessa jännitys minisarjassa nimeltä Morsian. Ei ole ura poikinut sittemmin muita esiintymisiä, mutta ilmeisesti se vaatisi myös aktiivisuutta omalta suunnalta, pitäisi pommitella koekuvausagentuureja. 

Miten elämä on muuten heitellyt?

Viime vuodet ovat olleet rankkoja. Paljon on joutunut hautajaisia järjestämään ja käymään. Lisäksi lasten hoitaminen avioerojen sun muiden vaikeuksien läpi on vienyt veronsa. Ei ole aikaa käydä ulkona myymässä keikkaa ja olemaan esillä. Tämä on vähentänyt keikkojen määrän lähes olemattomaksi ja tehnyt toimeentulon vaikeaksi. Mutta kai se aurinko vielä tähänkin risukasaan vielä joku päivä paistaa.

Seuraavaksi muutama erikoiskysymys:(Voit jatkaa antamaani lausetta)

Veden äär.ellä mietin..........lapsuuttani ja Turun saaristoa.

Minut saa syttymään..........tunteisiin vetoaminen, kun se tehdään oikein ja hyvällä maulla.

Romanttisinta on..............olla lämpimässä takkatulen ääressä kun myrsky pauhaa ulkopuolella.

Tärkein mukanani oleva esine on............sormus.

Kun kukaan ei katso................itken yksin, yleensä liikuttuneena jonkun ihmisen kauniista eleestä tai teosta.

Raakaa voimaa tarvitaan.................moniin päivittäisiin askareihin, joita en tule ajatelleeksi, koska onneksi olen terve ja siksi omaan raakaa voimaa.

Ei mennyt ihan nappiin kun...............viimeksi yritin mukaan The Voice of Finlandiin, pitänee valita joku muu biisi ensikerralla.

Jos kertoist tarinan, miten se alkaisi ja miten päättyisi?

Aloittaisin todennäköisesti maltillisesti kuljettaen kuulijan läpi tragedian ja pakollisen muutoksen, luultavasti opettaen yhtä tärkeintä opia elämästä, luopumisen taitoa. Päättäen toivoon ja vapauteen.

Mitä kysyisit itseltäsi? Miksi vielä taistelet?

- teksti John Parta ja piirroskuva Oskari Auvinen -


























.

1 kommentti: