lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kova kolaus, päivän pakina

       
                                                       Kova kolaus






Kävi kova kolaus.


Niinkuin yllä olevasta kuvasta näkee, kävi tänään kova kolaus. Puutarhassa.
Nimittäin kolasin puutarharoskia. En voinut käyttää kottikärryä, kun siitä oli mennyt aisankannattaja poikki.

Hesarissa oli tänään iso otsikko. Puutarhoissa käy nyt kova kuhina. Onko kuhina jonkin sortin uusi kiljuresepti? En tiedä, mutta nyt se kuulemma käy puutarhoissa.

Tiedätkö mistä tietää, että teinipoika on saapunut aikuisen ikään ja saanut itsellen naisen.
No siitä, että mopontulpat ovat vaihtuneet korvatulppiin.

Tuli tässä mieleeni vanha muistelo.
Muistan mummoni kertoneen, että kävi aikoinaan ennustajalla. Ennustaja otti käden ennustaakseen siitä. Ensimmäisestä kädestä ei ennustus onnistunut. Piti viimekädessä tyytyä toisen käden tietoon. Muistin tämän mummon tarinan näin jäkikäteen.

Kuulin huoltoaseman kahvilassa, kun kolme poliisimiestä keskustelivat.
Olivat tyytyväisiä, kun poliisikouluun on tullut uusi oppiaine.
Opettavat nykyään jo alokkaille eläinten kieltä. Kaikki kolme poliisia kehuivat käyneensä tämän uuden kielikurssin.Eläinkielitieteen dosentti Kai Venäläinen oli toiminut opettajana.
Kuulemma eläinten kielestä on paljon hyötyä keikoilla. Nyt ymmärtää paremmin, kun rikoksia selvitellessä pikkulinnut laulaa ja vaskikat kertovat salaisia vinkkejä.
Häkkilintu laulaa kuulemma huonoiten. Nyt vaan on tämä maahanmuuttaja ongelma. Kun näin kevään tullen muuttolintujen joukkiot ovat muuttaneet suomeen. Haasteena, varsinaisena arkihaasteena koetaan kuulemma ulkomaalaiset linnut. Niistä mainittakoon ulkomalainen ilolintu ja jailbird.
Uusi tekninen läpimurtokin on kuulemma saatu aikaiseksi. Varsinkin puhelinkuuntelussa. On nimittäin kuultu Katri Helenalta että Puhelinlangat laulaa. Ja taivaalla paistaa kuu. Eritoten kuutamourakoinnin selvittämisessä tämä uusi läpimurto on eduksi.



- John Parta -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti