lauantai 1. marraskuuta 2014

Terveys asiaa.






Terveys kohdalleen.

Vietin eilen viisi tuntia sairaalan ensiavussa. Oli todella huono olo. Verensokerit eivät laskeneet lääkkeistä huolimatta. Jäinkin miettimään, että mistä mulle on tullut kakkostyypin diabetes.
Perhana, haluaisin tavata tuon kakkostyypin. Palauttaisin sille sen diabeteksen takaisin. Yrityksistä huolimatta en ole saanut kiinni tuota kakkostyyppiä. Yritin tavoittaa ykköstyypin jos se tuntisi tuon kakkostyypin, mutta en ole saanut kiinni kumpaakaan. No siellä ensiavussa sain lisää tuon kakkostyypin lääkkeitä. Nyt on olo kuitenkin korjaantunut.

Hereillä ollessa ovat sokerit olleet koholla. Mutta jännästi nukkuessa on sokerit olleet alhaalla. Mietin kovasti syytä siihen. Sitten yön pimeinä tunteina keksin sen. Nukun nimittäin vintin makuuhuoneessa. Nukkuessani sokerit ovat alhaalla. Siis alhaalla, alakerrassa, keittiön kaapissa.
Sitten kun tulen alas keittiöön aamupalalle niin sokerit ovat ylhäällä. Keittiön yläkaapissa. Nyt sainkin sokerit alas kun laitoin ne alakaappiin. Nerokasta itsehoitoa.

Luin erästä lehteä ja siinä kerrottiin Länsi Afrikkalaisten siirtyneen kyynärpää kättelyyn, Ebolaviruksen takia. Siis tervehditään sillälailla että tervehdittäessä kyynärpäät kolahtavat toisiinsa eikä Ebolavirus tartu.

No eihän se ole uusi tapa. Ainakaan Suomessa. Tällä on kyynärpää taktiikkaa käytetty vuosisatojen ajan. Ei sitä muuten etene uralla. Nakkikioskin jonossakin se on yleinen tervehtimis tapa.
Hoippuroidaan jonossa ja tervehditään muita kanssa jonottajia mumisemalla, samalla käyttäen kyynärpäitä. Jos oikein keskittyy niin voi saada kyynärpää tervehtijän jurrisista, ystävällisistä sanoista selvääkin.

Saatat saada tuttavallisen ja tervävän iskun kylkiluidesi väliin ja ystävällisen tervehdyksen : ” Väisty saatana, mulkku, taksi odottaa.” Annat sitten takaisin yhtä ystävällisen kyynärpää tervehdyksen,( joka uppoaa kaverin turpeaan palleaan).
Nyt kun on tutustuttu paremmin nakkijonossa, siirrytään tuttavallisempaan rystys tervehdykseen. Se tarjotaan irvistyksen kera. Käytetään bakteereita kuhisevan kämmenen sijaan, hygieenisesti rystysiä. Kaverin leukaperiin. Paljon hygieenisempää kuin ulkomailla tarjottava poskisuudelma.

Jos ollaan sitten oikein ystävällisellä tuulella niin siirrytään jonosta nakkioskin taakse, jossa voidaan tervehtiä paremmin ja oikein kunnolla. Kaveri otetaan hellään syleilyyn ja kaadetaan sateen kostuttamaan afalttiin.
Toki maaseudulla saattaa olla laitettuna oikein nurmipintakin. Tässä vaiheessa vaihdetaan ystävällisesti kuulumisia ja annetaan vuoroin helliä iskuja leukaperiin.

Usein sitten tähän tervehtimis kulttuuriin erikoistunut ja hyvin perehtynyt virkamises tuleekin paikalle ja vie tervehtijät pakettiautolla mennessään. Monesti nakkikioskilla toisiaan tervehtineet miehet saavatkin virkamieheltä ihan oman diplomin. Se on hieno paperi. Tosin ei kuitenkaan ilmainen, sillä onhan siitä koitunut kuluja valtiolle. Tällaisen tervehtimis diplomin hinta määräytyy usein maksajan tulojen mukaan. Se lasketaan päiväsakkoina. Mitä varakaampi tervehtijä, sen arvokkaampi diplomi.



- John Parta -




.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti