torstai 15. toukokuuta 2014

Sääennuste kesälle

Sääennuste tulevalle kesälle

Kesän paras puimakeli sattuu pohjanmaalla elokuun 9:s päivä. Tai tarkemmin yöllä. Nimittäin Kauhajoen nakkikioskin jonossa on hyvä puida kaikenlaisia juttuja.

Savossa paras siivouskeli on heinäkuun 16 pv tietämillä. Silloin naiset erottelee jyvät akanoista ja piällysmiehet lakanoista. Ehdottomasti paras päivä vaihtaa piällysmiehet.

Juhannuksenakin on hyvä siivota. Silloin kannattaa imuroida. Kolmosolut on siihen parasta.
Jos taasen kesäkuussa näet omenan putoavan puusta, niin on aika käydä optikolla.

Heinäkuussa on täysin pilvetöntä, paitsi sadesäällä. Silloin on hyvä kaveriporukassa istua kuplavolkkarissa ja laittaa sisätilalämmitin kiertämään, eli sisäistä tilaa lämmittävä kirkas pullo.

Avantouinnista pitäville paras avantouintiaika sattuu nyt elokuun ensimmäiselle viikolle. Kun on noi avannotkin vähän isompia.
Joku kyseli perunanistutuskelejä, mutta ne meni jo.
Kesäkuun 7:s päivä on todellakin paras aika tahkota kirves, niin onpahan sitten terävä.

No nyt perhana kaatui kahvikuppi. Ei pysty ennustamaan! Onneksi Ritu kuskasi uuden kupillisen. Nyt kun tarkkaan tiiraan, niin taas näkyy uusi ennustus. Ei ole kupin pohjalla sakkaa eikä poroja. Se tarkottaa että kaupassa on ollut oikein residenttikahvi tarjouksessa. Siihen samaan syssyyn näen, että apila kukkii huonosti tänä kesänä. Tarkoittaa laihoja laitumia lampaille. Ei lampaanviulu soi pääsiäisenä.

Jos kesäisenä päivänä näkyy taivaanrannassa pilviä tummia, silloin sen sisällä tapahtuu kummia.
Pilven sisällä olevat varauksettomat ionit ja positiot varautuvat. Varautuvat sateeseen. Siihen kun vielä keksitään sekaan kaikenmoiset taivaalla leijuvat omituiset flavonoidit, hydropolyxikiteet, sekä huonoa tuuria, niin pilven kaikki ihmeosaset alkavat esteröitymään. Toisin sanoen alkaa satamaan kuin esterin peräpäästä.
Tuolloin maankamaralle ilmestyy tumma varjo ja mummon käteen sateenvarjo.

Katsahdin juuri ulos. Omenapuun linnunpönttö on sillai vinossa pohjoseen päin, että se tarkoittaa seuraavaa: Ensi kesänä saattaa olla aamulla kevyttä pilvipeitettä. Tuulee kuitenkin lounaasta sen verran, että pilvenreuna alkaa sillai hassusti lepattamaan tuulessa. Joten, aluksi se rispaantuu ja lopuksi hajoaa.
Tällöin alkaa aurinko pilkistämään ja saa Mölkynmäen Ilponkin hymyilemään, mikä on todella harvinaista.

Kesähelteilläkään Hangossa ei ole liian kuumaa. Kun asensivat sinne sellaiset isot tuulettimet eli valtavat tuulimyllyt. Ne puhaltelevat kivasti, vilvoitellen Hangossa kesästä nauttivia turisteja.
Ne vie varmasti paljon sähköä. Kun siellä ylhäällä nupissa on ne valotkin. Laittasivat ne vaikka vilkkumaan, niin joka toinen sekunti säästyisi sähköä.

Joinakin kesäiltoina saattaa vilkkua elosalamat. Mutta ei huolta. Ne eivät ole vaarallisia. Kuten eivät ole elohiiretkään silmäkulmassa. Elosalaman tavoin ne vain vilkkuvat huvikseen.

Nyt en puutu juhannusheilataikoihin kun on kaiken maailman kännykkäsovellukset olemassa sitä varten. Toista oli ennevanhaan kun mies meni juhannuksena kosioreissulle talon tyttären aittaan. Sillä ”naisen saaminen siitä riippu, että tuijjottaako liiterin takaa haulikon piippu”

Perunoiden nostoon on luvassa hyvät kelit. Ei hiosta joten kuokka pysyy hyvin kourissa. Jos on iso perunapelto, niin pyydä reilummanpuoleisesti vieraita kylään. Mieluiten kuokkavieraita joilla on omat kuokat.
Hääkansalle tiedoksi, että iltapäivällä tuulee kovasti. Kannattaa pitää hatuista kiinni.

Kesäkuun 15:sta päivän tienoilla sää on niin hyvä että Elsatäti saattaa tulla kylään. Varaa hylamaitoa, ettei ilma pilaannu.

Eli kaikenmoista säätä on luvassa, parempi olla ulkona kuin tuvassa. Paitsi silloin kun on kahviaika ja piirakkaa luvassa.


- John Parta -

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti