torstai 2. huhtikuuta 2015

Rautaverho


Kevät on uuden kasvun ja valon aikaa. Moni siivoaa koko asunnon. Moni vaihtaa myös verhot.
On sellaisiakin ihmisiä jotka halausivat vaihtaa verhonsa mutta eivät eivät pysty sitä tekemään. Heillä on nimittäin rautaverhot. Rautaverhot betoniin kiinnitettynä.Niitä ei suuresta halusta huolimatta voi vaihtaa.

Kevät tulee väistämättä rintaan. Iskee autokuume ja vapaudenkaipuu. Ne on kaksi pahinta asiaa keväällä. Vapaudenkaipuu iskee varsinkin jos katselee maailmaa rautaverhon välistä. Näkyy palanen taivasta, liitelevä lokki ja valkeita pilviä. Tämä uusi sanoittamani laulu kertoo tuosta sanattomasta vapaudenkaipuusta.

Olen nähnyt vapaudenkaipuun monen silmissä. Toimin vuosikymmeniä turvallisuus alalla. Henkivartijana, vartijana ja myös vartioidessani vankeja. Oli helppoa työpäivän jälkeen lähteä kotiin ja laittaa sauna tulille. Katsella saunan ikkunasta pihakoivikkoa ja nauttia kesäisestä vapaudesta. Moni istuu nytkin vailla ystävää. Ihmisen parasta ystävää. Vapautta.

Musiikin, sovituksen ja soittamisen tähän biisiin teki Istanbulin studiolla Aki Virtanen. Aki on säveltäjänero, taiteilija joka on säveltänyt satoja biisejä meidän iloksemme. Keravan studiolla Juha "Snake" Uronen loihti mahtavalla äänellään todella koskettavan lauluosuuden. Juha myös taiteili musavideon. Snake sai ladattua biisiin uskomattoman tunnelman ja sellaisen fiiliksen, että minullakin tuli kyynel silmään kuunnellessani ensikertaa valmista biisiä. Kiitokset myös Riitta Rannalle mahtavista tilannekuvista jotka otettiin musavideota varten. Riitta myös oli suurena henkisenä apuna sanoitusta rustatessa.

Nyt tämä on vihdoin valmis biisi. Laita kuulokkeet tai kunnon kajarit. Kuuntele ja nauti. Katso ikkunaan. On sinulla sitten kukalliset kesäverhot tai rautaruukin valmistamat metalliset kalteriverhot, niin muista että vapaus asuu omassa sydämessäsi. Sitä ei voi kukaan kahlita.
Kuuntele ja nauti.

https://www.youtube.com/watch?v=O-hdTGQcIq4



John Parta





.

1 kommentti:

  1. Hyvään tekstiin on mukava luoda tunnelma
    Elävöittää se eläväiseksi

    Videon teossa apuna olivat loistavat kuvat ja videot
    Luominen sujui kuin tanssi

    VastaaPoista