maanantai 23. helmikuuta 2015

Avaruusaikaa

AvaruusaikaaTässä kuvassa on avaruusaikaan sijoittuvan Star Wars elokuvan henkilö. Tuo henkilö on entinen salakuljettaja, nykyään kuuluisa baarimestari. Kiitokset mukavasta kuvauspäivästä Ruined filmsille. Kuvauspäiviä on muutoinkin ollut tiiviisti, kolmen eri leffan tiimoilta.
Kirjoittanut olen paljon joten tämä blogin pitäminen on valitettavasti hieman viivästynyt.
Nyt on pari kirjaa valmiina. "Liinu" äänisadut sekä "Avustaja" kirja ovat nyt myynnissä Elisa netti kirjakaupassa. Biisejäkin on tässä ohessa sanoitettu ym kivaa.


Avaruusbaarissa piisaa kaikenmoista juomaa. Suosikkina on baarimestarin tulinen sähikäispaukku nimeltään Zäccy. On mojakkaa tavaraa. Maku suorastaan hipoo taivaita. Herkkuna päällä on säväkkää avaruuspölyä! Paukun tekemiseen ei riitä pelkkä anniskelupassi vaan pitää olla myös tulityökortti. Niin tulinen se on! Moni asiakas on suorastaan tulistunut juotuaan sitä. Tiskin alla onkin asiaan kuuluva jauhesammutin joka sisältää zirkonium-morkoniumia. Tässä kuvassa baarimestari sekoittelee kuuluisaa paukkuaan. Siitä tuo savu baaritiskin yllä.

Leffan kuvauksista tultuani kotona odottikin postipaketin saapumisilmoitus. Kauan odotettu.
Noudin pikapikaa paketin postista. Suorastaan riivin paketin auki. Ja siinä se oli. Tuo maaginen vemepele jota olin metsästänyt jo kauan. Hohti uutuuttaan vaikka olikin valmistettu jo seitkytäluvulla. Kahvipaketin kokoinen kiiltävä loota jonka päällä oli ruuvattuna hehkulamppu.

Sen kyljessä oli pienellä painettua tekstiä. En ymmärtänyt sen sanomaa, sillä se oli kirjoitettu itäsaksan kielellä. Laite oli vanha, itäsaksassa valmistettu sähkökatkon ilmaisin. Juuri sellaisesta olen aina haaveillut. Olin lukenut siitä tiedelehdessä joskus seitkytluvun puolivälissä kun kävin koulun alaluokkia. Nyt minullakin oli vihdoinkin sellainen laite.

Tuo Itäsaksalainen keksintö, sähkökatkon ilmaisin oli erittäin tarpeellinen sähkökatkon ilmaantuessa.
Se toimii näin. Rasiasta tuleva sähköjohto kytketään seinän sähkötötsäkkeeseen. Virran kulkeutuessa maagiseen laitteeseen, siinä syttyy tuo laitteen päällä sijaitseva sähköhehkuvalo. Se palaa siinä kokoajan yötäpäivää.
Äkillisen ja odottamattoman sähkökatkon sattuessa tuo valo sammuu. Tuon valon sammuessa ihminen voi omin silmin havaita että nyt on sähkökatko. Todella hienoa. Sähkön palautumisen merkkinä, tuo maaginen valo taas syttyy. Miten valaisevaa ja edistyksellistä tekniikkaa. Tämä on niin hieno laite että en myy sitä ikinä.

- John Parta -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti